مشاوره بیمه

10 / 10
از 1 کاربر


آشنایی با شغل مشاور بیمه

بیمه یکی از آشنا ترین واژه‌هاییست که هر روزه در ادبیات مان از آن سخن می‌گوییم و به یک مسئله عام و فراگیر هم تبدیل شده است. گاه از مشکلات بیمه‌ها سخن می‌گوییم و گاه مزیت‌های آن را بررسی می‌کنیم و در مورادی نیز با آن به صورت مستقیم سر و کار داریم و ممکن است اموال و یا اشخاص را تحت بیمه‌های مختلف قرار دهیم

در امور بیمه مشاغل بسیار زیادی به وجود آمده است که در بخش‌های دیگر این سایت به آن‌ها پرداخته ایم اما یکی از جالب ترین مشاغلی که در اینجا بررسی خواهیم کرد مشاور بیمه است. مشاوران بیمه به منظور اطلاع رسانی در خصوص انواع بیمه ها به افراد و شرکت‌ها مشاوره می‌دهند.
بیمه را می‌توان قراردادی تعریف کرد که در آن یک شرکت رسمی در ازای مبلغی که از بیمه گر دریافت می‌کند تعهد می‌دهد که در موراد مشخصی خسارت احتمالی او را بپردازد. بنابراین بیمه نوعی سرمایه گذاری و تعهد محسوب می‌شود.
در این یادداشت قصد بررسی بیمه و یا انواع آن را نداریم و به طور مشخص به نقش و شغل مشاور بیمه خواهیم پرداخت چرا که این شغل در حال حاضر هم بازار کار خوبی دارد و هم در معرض دید افراد مختلف است و مخاطبان علاقه دارند تا در خصوص چیستی و چگونگی آن تحقیق کنند و یا حتی ممکن است به دنبال توصیه‌هایی برای موفقیت در این شغل باشند. بنابراین در این یادداشت علاوه بر بازارکار، درآمد و وضعیت استخدامی در خصوص شیوه‌های موفقیت در این شغل هم بحث خواهیم کرد و علاوه بر آن در خصوص تبلیغات و گاه شایعاتی که در خصوص میزان درآمد آن وجود دارد نیز مباحثی را به اختصار بیان می‌کنیم.

مشاور بیمه کیست؟


ابتدا بهتر است تصورمان از مشاور بیمه را مورد ارزیابی قرار دهیم. چرا که مشاغل زیادی با اشتراکات فراوان در این رشته وجود دارد مثل کارگزار بیمه و یا کارشناس بیمه. مشاور بیمه بیش از آن که به کارشناس بیمه شباهت داشته باشد به کارگزاری بیمه شبیه است. اما کارگزار بیمه عنوانی به مراتب کلی تر است. تفاوت کارشناس بیمه با مشاور بیمه در دو موضوع خلاصه می‌شود اول آن که کارشناس بیمه ممکن است به صورت رسمی به استخدام ارگان‌های دولتی مانند دادگستری درآید در حالی که مشاور بیمه یک شغل آزاد و مستقل محسوب می‌شود. دیگر آن که مشاور بیمه امری است برای فروش بهتر و راهنمایی افراد حقیقی و حقوقی در جریان بیمه اما کارشناس بیمه معمولا بعد از عمل بیمه گزاری کارآیی دارد.
تفاوت مشاور بیمه با کارگزار نیز در نوع خدمتی که انجام می‌دهند و یا اهداف آن نیست. مشاور بیمه تنها به مشاوره به عنوان راهنمایی و یک موضوع تبلیغاتی می‌پردازد در حالی که کارگزار مستقیما به فروش بیمه اقدام می‌کند.
با این وجود باید گفت مشاور بیمه فردی به نمایندگی از بیمه‌ای خاص است که به مشتریان خود کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را در نوع بیمه‌ها داشته باشند. شاید این گونه به نظر برسد که بیمه گزاری امری ساده است اما هنگامی که از پیچیدگی‌های آن سخن بگوییم نیاز به این شغل را بیشتر احساس خواهید کرد. بنابرایم ناچاریم برای توضیح بیشتر انواع بیمه را به عنوان مقدمه ای بر ادامه مباحث به اختصار بیان کنیم.

انواع بیمه


بیمه‌ها به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند. بیمه اشخاص، اموال و مسئولیت. بیمه اشخاص شامل انواع بیمه‌های عمر، حادثه و درمان است که احتمالا همه ما با بیمه درمان آشنا هستیم. بیمه اموال مربوط به اموال مختلف است که بیمه اتوموبیل معروف ترین آن‌هاست و بیمه‌های آتش سوزی و حمل نقل نیز از دیگر نمونه‌های آن است. بیمه مسئولیت نیز بیمه‌هایی از قبیل مسئولیت کارفرما و پزشکان را شامل می‌شود.



ضرورت‌های مشاور بیمه


مشاور بیمه از آن جا یک امر ضروری است که ما با سلسله بیمه‌هایی روبه رو هستیم که ممکن است یکی بر دیگری ارجح باشد. برای مثال احتمالا در خصوص انواع بیمه‌های عمر شنیده‌اید. تبلیغات گسترده‌ای در این زمینه صورت می‌گیرد اما بهترین نوع بیمه عمر کدام است؟ چگونه می‌توان در آن سرمایه گذاری کرد؟ چه شرایطی دارد؟ چه تضمینی برای پرداخت مبالغ بازنشستگی وجود دارد؟ آیا می‌توان در کوتاه مدت هم بازنشست شد؟ این‌ها سوالاتی است که مشاور بیمه به آن پاسخ می‌دهد و همه افرادی که اقدام به بیمه کردن خود می‌کنند مایل اند تا ابتدا در خصوص آن مطالب موثقی بخوانند و یا بشنود.
و یا یکی دیگر از موارد پیچیده بیمه درمان است. در حال حاضر بیمه‌های متنوع درمان در کشور ما وجود دارند اما این که کدام یک از این بیمه‌ها مطلوب تر است و چه شرایطی برای پرداخت هزینه‌های درمان وجود دارد مسائلی است که اهمیت یک بیمه را بیش از دیگری خواهد کرد و مشاور بیمه است که با توضیح آن به افراد مختلف کمک می‌کند تا انتخاب درستی داشته باشند.
اما مثال آخر برای خاتمه دادن به این بخش در خصوص بیمه‌های مسئولیت است. فرض کنید کارفرمای یک ساختمان هستید و باید ساختمانی که در معرض یک خیابان پر رفت و آمد است را در مدت کوتاهی بسازید به همین دلیل نیز از کارگران زیادی استفاده کرده‌اید. شما مسئول اتفاقاتی که برای کارگران، اموال آن‌ها، عابران و همچنین خانه‌ها و اموالی که در آن محدوده اند هستید و در صورتی که یک شی از ساختمان سقوط کند عواقب آن بر عهده شما خواهد بود. برای این موضوع چندین نوع بیمه وجود دارد. اما یکی از این بیمه‌ها می‌تواند شما را از دغدغه این مشکلات رها کند. گاه ممکن است عابر پیاده‌ای وجود نداشته باشد بنابراین نیاز به بیمه با دایره شمول زیاد نیست.
بنابراین همانطور که متوجه شدید، شرایط و پیچیدگی انواع بیمه‌هاست که ضرورت ایجاد مشاور بیمه را فراهم کرده است. در بخش بعدی در خصوص مهارت‌ها و توانایی‌های مشاور بیمه سخن خواهیم گفت.



بررسی وظایف، مسئولیت‌ها و مهارت‌های مشاور بیمه


- توضیح دقیق و شفاف هزینه‌های بیمه
- در نظر گرفتن شرایط بیمه گر
- توضیح محدودیت‌های بیمه
- معرفی بیمه‌های مشابه
- توضیح اموری که ممکن است باعث نادیده گرفتن تعهد شود
- توانایی برقرای ارتباط با افراد مختلف
- ایجاد حس اعتماد در افراد
- تاکید بر مورادی که بیمه آن‌ها در آن به موفقیت چشمگیری دست پیدا کرده است
- استفاده از آمار و ارقام
موارد یک و دو را در بخش قبل کمی توضیح دادیم بنابراین به مورد سه به بعد می‌پردازیم. بسیاری از بیمه‌ها محدودیت‌ها و یا استثنائاتی را بیمه گر در نظر گرفته اند. مثال بارز آن را می‌توانید در بیمه‌های درمان ببینید بسیاری از بیمه‌ها تعهدی در قبال جراحی‌های پیشرفته و یا بیماری‌هایی مانند سرطان ندارند. بنابراین بهتر است تا مشاور از ابتدا بیمه گر را با این موضوعات آشنا کند.
مورد پنجم هم اهمیت زیادی دارد و آن مسائلی است که ممکن است تعهد بیمه‌ای نادیده گرفته می‌شوند. برای مثال فرض کنید شما موظف شده‌اید تا ماهانه مبلغ خاصی را برای بیمه پرداخت کنید اما چند ماه این پرداخت صورت نمی‌گیرد. اگر بیمه گزار این مشکل را با سلب حق بیمه شما جریمه می‌کند موضوع باید به اطلاع بیمه گر برسد و اگر جریمه‌ای برای آن در نظر گرفته شده است باز این موضوع نیز باید به اطلاع مراجعه کنندگان برسد و این از وظایف اساسی مشاور بیمه است.
در ادامه بیشتر این موضوع را توضیح خواهیم داد اما احتمالا تبلیغات بیش از حد بیمه‌ها را دیده باشید. این تبلیغات گاه افراد را مردد می‌کنند که چه بیمه‌ای را انتخاب کنند. به همین دلیل در برخورد افراد با مشاور بیمه او باید بتواند به طرف مقابل اعتماد کند و این اعتماد بسته به رفتار و نوع گفتگویی است که بین آن‌ها رخ می‌دهد به همین دلیل نیز توصیه می‌کنیم که مشاوران از فن بیان قوی و توانایی برقراری ارتباط و صداقت در گفتار برخوردار باشند.
مورد آخر این بخش بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. در برخورد با افراد بدون زیاده روی در خصوص فعالیت‌هایی که شرکت بیمه شما انجام داده است و یا انجام می‌دهد صحبت کنید. این موضوع علاوه بر ایجاد حس اعتماد به نفس جنبه تبلیغاتی و روانی نیز برای افراد مختلف دارد. مثلا اگر قدیمی ترین بیمه کشور هستید آن را گوشزد کنید و تعداد افرادی که از بیمه شما اسفاده می‌کنند را ذکر کنید. همه این موراد به شما کمک خواهند کرد تا در مدت زمان کمتری بتوانید افرادی را جذب بیمه خود کنید.


تحصیلات مشاور بیمه

آیا مشاور بیمه باید تحصیلات خاصی داشته باشد؟ بهترین جواب این است؛ نه لزوما. در حال حاضر افرادی هستند کا با رشته‌های متفرقه مانند شیمی در کارگزاری بیمه‌ها کار می‌کنند و مشکلی هم برای انجام امور خود ندارند. بنابراین این کار بیشتر به تخصص افراد مربوط است تا تحصیلات.
اما چند سالی است که رشته مدیریت بیمه در کشور ما راه اندازی شده است و زمینه ای را ایجاد کرده است تا افراد مختلف در این رشته مشغول به تحصیل شود و خوشبختانه دروسی که در اینجا ارائه می‌شود نیز کاربردی هستند. برای ورود بهتر به بازار کار بیمه بهتر است از ابتدا در این رشته تحصیل کنید و شانس بیشتری برای ورود به این کار ایجاد کنید.



درآمد و بازار کار مشاور بیمه


مشاوران بیمه معمولا درآمد نسبتا خوبی دارند در برخی از مراکز افراد به صورت رسمی استخدام می‌شوند و حقوق ثابتی نیز برای آن‌ها در نظر گرفته شده است که معمولا نزدیک به دو میلیون تومان است اما مشاورین بیمه‌ای که به منزله بازاریاب عمل می‌کنند به صورت پورسانتی حقوق دریافت می‌کنند و معمولا نیز بعد از مدت کوتاهی در صورت موفقیت در جذب افراد حقوقشان به صورت درصدی محاسبه می شود برای مثال در صورتی که بتوانید افرادی را برای بیمه عمر جذب کارگزاری کنید می‌توانید در سال اول حضور خود در بیمه بیش از چهار میلیون تومان درآمد داشته باشید بنابراین برخی تبلیغات در این زمینه نیز نادرست نیستند و می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد.
بازار کار این شغل در حال حاضر بسیار خوب ارزیابی می‌شود به صورتی که می‌توانید همین الان با آگهی‌های زیادی در این خصوص روبرو شوید. معمولا شرایط چندان سختی نیز برای جذب در نظر گرفته نمی‌شود اما دقت کنید که موفقیت در این کار مستلزم پیگیری و تلاش مداوم است. این کلید واژه اساسی ترین نکته ای است که در کل متن به آن اشاره کردیم.
برای این که در این شغل به موفقیت برسید و درآمد خوبی کسب کنید بهتر است که از ابتدا شرایط موجود هر بیمه را مطالعه کنید و تاکید زیادی بر نوع قرارداد، میزان حقوق، پورسانت و درصدی که دریافت می‌کنید داشته باشید. در کنار این موضوع به مواردی که در خصوص وظایف و مهارت‌های مشاور بیمه آوردیم دقت کنید. رعایت این موارد به منزله کسب موفقیت شماست.

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :